DATA |
OBIAD |
|
26.11.2018 poniedziałek |
Zupa ziemniaczana z pomidorami(9), pieczywo mieszane(1), ryż ze śmietaną i jabłkami prażonymi(7), kompot owocowy, owoc (Kcal 619,5)(B 33,24)(T 19,41)(W 87,9) |
|
27.11.2018 wtorek |
Krupnik z kaszą jęczmienną(9), pieczywo mieszane(1), kotlety drobiowe(3,1) ziemniaki posypane koperkiem,surówka z marchewką i jabłkiem (Kcal 973,03 )(B 39,15)(T 20,4)(W 114,32) |
|
28.11.2018 środa |
Zupa koperkowa(9,1), pieczywo mieszane(1), bigos(9) kompot (Kcal 658,12),(B 19,3),(T 25,7),(W 90.43) |
|
29.11.2018 czwartek |
Zupa jarzynowa(9) z zielona pietruszką, pieczywo mieszane(1), pierogi z mięsem(1,3,9), surówka z kapust mieszanych z olejem, napój miętowy z cytryną (Kcal 647,39)(B 49,02)(T 23,58)(W 101,61) |
|
30.11.2018 piątek |
Barszcz czerwony z jajkiem(9,3), pieczywo mieszane(1), smażony morszczuk(4,3,1), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z olejem, kompot owocowy (Kcal 741,4)(B 32,35)(T 14,49)(W 93,94) |
|
|
||
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – łubin i produkty pochodne |