Jadłospis
images/logo1.jpg

DATA

OBIAD

20.05.2019

poniedziałek

 

Zupa ogórkowa z ryżem(9,1)z zieloną pietruszką,(pieczywo mieszane(1), sos pieczarkowy(7,9)z ziemniakami, pomidor, kompot z rabarbaru, owoc

(Kcal 478,14)(B 14,77)(T 9,74 )(W 88,66)

21.05.2019

wtorek

 

Zupa koperkowa(9), pieczywo mieszane(1), kotlety mielone (9,3,1), ziemniaki, sałata ze śmietaną (7), kompot porzeczkowo - śliwkowy

(Kcal 867,4 )(B 28,49 )(T 52,25)(W 120,29)

22.05.2019

środa

Zupa kalafiorowobrokułowa(9,7) z zieloną pietruszką, pieczywo mieszane(1), pierogi z mięsem(9), surówka z kapusty pekińskiej z olejem, napój miętowy

(Kcal 518,43),(B 27,28),(T 27,56),(W 131,31)

23.05.2019

czwartek

Rosół z makaronem(9) z zieloną pietruszką, udko, ziemniaki posypane koperkiem, ogórek ze śmietaną(7), kompot owocowy

(Kcal 880)(B 65,75)(T 23,81)(W 85,53)

24.05.2019

piątek

Zupa ziemniaczana z pomidorami(9),morszczuk smażony(1,39), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

(Kcal 698,71)(B 30,51)(T 7,97)(W 92,42)

 

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne