DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
17.02.2020 poniedziałek |
Bułka z masłem(1,7), wędlina , ogórek, kawa Inka(7) |
Zupa kalafiorowa(9), pieczywo mieszane(1), jajko w sosie chrzanowym(7,1,3), ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot owocowy,
(Kcal 921,7)(B 24,11)(T 47,4)(W 88,77) |
|
18.02.2020 wtorek |
Chleb żytni z masłem(1,7), szynka wieprzowa, pomidor, ser żółty(7), herbata (Kal 291,33)(B 11,66) (T 14,99)(W 22,97) |
Zupa ziemniaczana z kluseczkami(1,7), kotlet mielony(1,3), ziemniaki, surówka
|
|
19.02.2020 środa |
Bułka z masłem(1,7), pasta jajeczna(3,7) z koperkiem
|
Zupa ogórkowa(9,7), pieczywo mieszane(1), naleśniki
(Kcal 658,12)(B 19,3)(T 25,7)(W 90,43) |
|
20.02.2020 czwartek |
Chleb z masłem(1,7), polędwica wieprzowa, ogórek,ser żółty(7), herbata (Kcal 232,4 )(B 11,66) (T 14,99)(W 22,97) |
Zupa z zielonego groszku(9,7), pieczywo mieszane(1), gulasz z kaszą gryczaną(1,9), ogórek kiszony, kompot owocowy
(Kcal 606,3)(B 15,18)(T 10,03)(W 65,4) |
|
21.02.2020 piątek |
Bułka z masłem (1,7), |
Barszcz czerwony z jajkiem(9,3), pieczywo mieszane(1), morszczuk smażony(4,3,1), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z olejem, kompot owocowy
(Kcal 741,4)(B 32,35)(T 14,49)(W 93,94) |
|
|
|||
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – łubin i produkty pochodne |