jadłospis 19.04.2021 - 23.04.2021
- Szczegóły
- Bożena Ochal
- Kategoria: Jadłospis
- Odsłony: 1157
Jadłospis 19.04.2021 – 23.04.2021
Poniedziałek 19. 04.2021
Śniadanie: bułka wrocławska z masłem(1,7), szynka wieprzowa, ser żółty(7) rzodkiewka, herbata z cytryną
II śniadanie: mus warzywny
Obiad : zupa kalafiorowa(9), pieczywo mieszane(1), kluski z serem(1,7), kompot z czarnej porzeczki
Wtorek 20.04.2021
Śniadanie: bułka wrocławska z masłem(1,7), z dżemem truskawkowym, płatki kukurydziane na mleku(7,1)
II śniadanie: owoce
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem(7,9), medaliony drobiowe(1,7,3), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i szczypiorkiem, napój miętowy
Środa 21.04.2021
Śniadanie: chleb żytni z masłem(1,7), mielonka, pomidor, sałata, kakao
II śniadanie: baton muslli
Obiad: zupa z zielonego groszku(9), pieczywo mieszane(1), naleśniki z jabłkami prażonymi(1,3,7) z bitą śmietaną, napój owocowy
Czwartek 22.04.2021
Śniadanie: bułka z masłem(1,7), wędlina, ogórek, herbata owocowa
II śniadanie: budyń śmietankowy
Obiad: zupa wiejska(1,9),pulpety z mięsa wieprzowego, kasza jęczmienna, surówka z kapusty kiszonej z olejem, kompot owocowy
Piątek 23.04.2021
Śniadanie: bułka z masłem(1,7), pasta rybna z ogórkiem i jajkiem(3,4), kawa zbożowa z mlekiem(1,7)
II śniadanie: napój multiwitamina
Obiad: barszcz ukraiński(9), pieczywo mieszane(1), pierogi ruskie ze słoniną(1,3,7), surówka z kapusty białej z olejem, kompot z owoców mrożonych