20 marca odbył się w naszej szkole kiermasz zdrowej żywności.
Uczniowie mieli okazję próbować przepysznych kanapeczek zrobionych ze zdrowego pieczywa
z dodatkiem past i warzyw oraz owocowych szaszłyków i koreczków.

 

Uczniowie jedli ze smakiem. Mamy nadzieję , że dzięki wiedzy na temat zdrowego odżywiania i szkolnej degustacji zaczną zmieniać swoje nawyki żywieniowe!

To, co jemy ma ogromny wpływ na prawidłowe, zdrowe funkcjonowanie całego naszego organizmu. Dostarczanie do organizmu zanieczyszczonej, skażonej i niezdrowej żywności może przyczynić się do powstania wielu poważnych chorób jak otyłość czy nowotwory.

 

Kiermasz przygotowały Panie:Teresa Robaczewska, Ewa Pasternak, Patrycja Jasińska, Alina Panecka, Ewa Michalik. W zorganizowaniu pomogli nasi niezawodni uczniowie.

Więcej zdjęć z Tygodnia Profilaktyki w galerii.