Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

15.04.2024

Poniedziałek

Bułeczka wrocławska krojona
z
masełkiem (1,7), szynka z piersi indyka, sałata, ogórek zielony, płatki owsiane na mleku (1,7) z suszonymi owocami, jabłko

(Kcal 323,82)(B 10,84)(T 16,84)(W 27,61)

Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), potrawka z kurczaka (1,7), kolorowy makaron świderki (warzywny) (1), ogórek kiszony, napój miętowy z cytryna

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 54,49)

16.04.2024

Wtorek

Pieczywo mieszane (chleb pszenny i razowy) z masełkiem (1,7), szynka z piersi indyka, pomidorki koktajlowe, kasza jaglana na mleku (7) z suszoną żurawiną, jabłko

(Kcal 322,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), kotlet mielony panierowany (1,3), smażony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym, szczypiorkiem i śmietaną (7), lemoniada cytrynowa

(Kcal 986,55)(B 29,55)(T 47,44)(W 107,55)

17.04.2024

Środa

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), twarożek ze szczypiorkiem
i rzodkiewką (7),
herbatka owocowa, ciasteczka zbożowe

(Kcal 209,98)(B 5,38)(T 13,91)(W 14,73)

Zupa wiejska z makaronem muszelka
i świeżym koprem zabielana śmietaną (1,7,9),
bigos z białej kapusty z kiełbaską, pieczywo mieszane (1), kompot owocowy, ciasteczka zbożowe

(Kcal 627,11)(B 24,09)(T 22,13)(W 94,95)

18.04.2024

Czwartek

Bułeczka wieloziarnista z masłem (1,7), ser żółty (7) kolorowa papryka, płatki miodowena mleku (1,7),
mus owocowy

(Kcal 377,25)(B 13,53)(T 21,67)(W 32,57)

Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9), pieczywo mieszane (1), kotlet drobiowy panierowany (1,3), smażony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, zasmażana marchewka z groszkiem (1), kompot owocowy

(Kcal 1041,62)(B 35,45)(T 24,82)(W 145,04)

19.04.2024

Piątek

Bułeczka grahamka krojona
z masełkiem (1,7), jajko gotowane na twardo (3),
pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku (7),
soczek Tymbark

(Kcal 315,57)(B 7,72)(T 16,01)(W 22,31)

Zupa ziemniaczana z kolorową fasolką szparagową zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane, morszczuk panierowany (1,3,4), smażony w piecu konwekcyjnym, kasza gryczana, surówka z białej kapusty z kolorową papryką, porem i olejem, kompot owocowy

(Kcal 799,86)(B 32,79)(T 13,24)(W 129,72)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu kwietniu wynoszą:

śniadania 20 x 3,50 = 70,00 zł

obiady     20 x 5,00 = 100,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Licznik odwiedzin

2616417
DzisiajDzisiaj1041
WczorajWczoraj1516
W tym tygodniuW tym tygodniu7682
W tym miesiącuW tym miesiącu22525
RazemRazem2616417
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png