Jadłospis
images/logo1.jpg

DATA

OBIAD

21.01.2019

poniedziałek

 

Zupa wiejska z kluseczkami(9,1), pieczywo mieszane(1), fasolka po bretońsku(9), kompot owocowy, mus owocowy

(Kcal 540,73)(B 36,49)(T 18,2)(W 67,07)

22.01.2019

wtorek

 

Krupnik z ryżem(9) i koperkiem, kotlety schabowe(3,1), ziemniaki, surówka z kapusty, marchewki, jabłka z majonezem i śmietaną(7), kompot porzeczkowy

(Kcal 895,85)(B 25,69)(T 45,36)(W 71,28)

23.01.2019

środa

Zupa ziemniaczana z pomidorami(9), pieczywo mieszane(1), pierogi
z mięsem(9,1),
surówka wielowarzywna z olejem, kompot z owoców mrożonych z cytryną, owoce

(Kcal 700,05),(B 35,23),(T 24,47),(W 111,2)

24.01.2019

czwartek

Rosół z makaronem(9,1), i z zieloną pietruszką, udko, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłuszka z chrzanem i majonezem(7), kompot owocowy

(Kcal 880,2)(B 32)(T 24,01)(W 72,91)

25.01.2019

piątek

Zupa z zielonego groszku(9), pieczywo mieszane(1), morszczuk smażony(4,3,1), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki
z
olejem, kompot owocowy

(Kcal 728,03)(B 32,35)(T 14,49)(W 93,94)

 

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne