Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

18.03.2024

Poniedziałek

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, ser żółty tarty (7), papryka kolorowa, kluseczki lane na mleku (1,7), jabłko

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z ananasem i kolorową papryką (7), makaron warzywny (1), kompot owocowy, jabłko

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

19.03.2024

Wtorek

Bułeczka maślana z masełkiem (1,7), serek Danio (7), dżem truskawkowy, kasza manna
na mleku (1,7),
rodzynki, banan

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa wiejska z ziemniakami i makaronem muszelki zabielana śmietaną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), kotlet drobiowy panierowany (1,3), smażony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, zasmażana marchewka z groszkiem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

20.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, talerzyk warzyw (sałata, pomidor, szczypiorek), kawa inka na mleku (1,7) gruszka

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Barszcz ukraiński z kapustą białą i grochem zabielany śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), naleśniki z białym serem i bitą śmietaną (1,3,7), kompot owocowy

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

21.03.2024

Czwartek

Bułeczka wieloziarnista
z masełkiem (1,7), wiosenna pasta kanapkowa (3,7) (jajko, ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, majonez),
herbata
z cytryną, jabłko

(Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa brokułowa zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), schab pieczony w piecu konwekcyjnym, sos śmietanowo – chrzanowy (7), ziemniaki, zasmażane buraczki, kompot owocowy

(Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

22.03.2024

Piątek

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), ser żółty (7), talerzyk warzyw (rzodkiewka, ogórek zielony, papryka), kakao na mleku (7), mandarynka

(Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa ziemniaczana z kolorową fasolką szparagową zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk panierowany (1,3,4) smażony w piecu konwekcyjnym, kasza bulgur (1), surówka wiosenna z białej kapusty, pora, kolorowej papryki, ogórka konserwowego i koperku z olejem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:

śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł

obiady     19 x 5,00 = 95,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Licznik odwiedzin

2579217
DzisiajDzisiaj750
WczorajWczoraj1205
W tym tygodniuW tym tygodniu1953
W tym miesiącuW tym miesiącu24036
RazemRazem2579217
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png