Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

15.09.2025

Poniedziałek

Bułeczka wrocławska z masełkiem, polędwica sopocka, talerzyk warzyw (sałata, ogórek, rzodkiewka), czekoladowa owsianka na mleku, maliny

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa wiosenna z zielonym koperkiem
na wywarze mi
ęsno - warzywnym, zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), łazanki – makaron świderki z kapustą i kiełbasą,
kompot owocowy, gruszka

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

16.09.2025

Wtorek

Bułeczka grahamka z masełkiem, ser żółty, talerzyk warzyw (kolorowa papryka, ogórek zielony, marchewka), kakao na mleku, gruszka

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa brokułowa na wywarze mięsno – warzywnym, zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (pszenne 
i razowe), filet drobiowy w sosie s
łodko – kwaśnym 
z kolorową papryką i ananasem, ryż, kompot owocowy

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

17.09.2025

Środa

Bułeczka sznytka z masełkiem, pasta jajeczna z majonezem, talerzyk warzyw
(rukola, rzodkiewka, szczypiorek) herbata
z cytryn
ą, chrupki kukurydziane

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, jaja, gorczyca

Barszcz ukraiński na wywarze mięsno – warzywnym, zabielany śmietaną, pieczywo mieszane (pszenne
i razowe), pierogi ruskie z okras
ą, sałata lodowa
z zielonym og
órkiem, pomidorem, kukurydzą i sosem winegret, kompot jabłkowy

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, jaja

18.09.2025

Czwartek

Bułeczka owsiana, z masełkiem, polędwica sopocka, ser żółty tarty, pomidor malinowy, szczypiorek, kakao na mleku, mus owocowy

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa zarzutka z kiszonej kapusty na wywarze mięsno warzywnym, pieczywo mieszane
(pszenne i razowe), gulasz wieprzowy z warzywami
, kasza kuskus, ogórek kiszony, kompot owocowy

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

19.09.2025

Piątek

Chlebek mieszany (pszenny i razowy), serek Almette z ziołami, ogórek zielony, kolorowa papryka, musli owocowe na mleku, banan

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa pomidorowa z makaronem kolanka
na wywarze mi
ęsno warzywny, zabielana śmietaną, kotlet rybny panierowany, zapiekany w piecu, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i majonezem, napój miętowy z cytryną

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, ryby, jaja, gorczyca

Produkty zawierające alergeny wykazane w jadłospisie pogrubioną czcionką

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – dwutlenek siarki

13 – łubin

14 - mięczaki, małże

Do każdego posiłku dostępna woda pitna

Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie

Licznik odwiedzin

3478655
DzisiajDzisiaj1253
WczorajWczoraj1333
W tym tygodniuW tym tygodniu2586
W tym miesiącuW tym miesiącu22720
RazemRazem3478655
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png