JADŁOSPIS
|
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
15.09.2025 Poniedziałek |
Bułeczka wrocławska z masełkiem, polędwica sopocka, talerzyk warzyw (sałata, ogórek, rzodkiewka), czekoladowa owsianka na mleku, maliny Alergeny: zboża zawierające gluten, |
Zupa wiosenna z zielonym koperkiem Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, |
|
16.09.2025 Wtorek |
Bułeczka grahamka z masełkiem, ser żółty, talerzyk warzyw (kolorowa papryka, ogórek zielony, marchewka), kakao na mleku, gruszka Alergeny: zboża zawierające gluten, |
Zupa brokułowa na wywarze mięsno – warzywnym, zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (pszenne Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, |
|
17.09.2025 Środa |
Bułeczka sznytka z masełkiem, pasta jajeczna z majonezem, talerzyk warzyw Alergeny: zboża zawierające gluten, |
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno – warzywnym, zabielany śmietaną, pieczywo mieszane (pszenne Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, |
|
18.09.2025 Czwartek
|
Bułeczka owsiana, z masełkiem, polędwica sopocka, ser żółty tarty, pomidor malinowy, szczypiorek, kakao na mleku, mus owocowy Alergeny: zboża zawierające gluten, |
Zupa zarzutka z kiszonej kapusty na wywarze mięsno – warzywnym, pieczywo mieszane Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, |
|
19.09.2025 Piątek |
Chlebek mieszany (pszenny i razowy), serek Almette z ziołami, ogórek zielony, kolorowa papryka, musli owocowe na mleku, banan Alergeny: zboża zawierające gluten, |
Zupa pomidorowa z makaronem kolanka Alergeny: seler, zboża zawierające gluten, |
|
Produkty zawierające alergeny wykazane w jadłospisie pogrubioną czcionką |
||
|
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – dwutlenek siarki 13 – łubin 14 - mięczaki, małże |
Do każdego posiłku dostępna woda pitna
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie






