Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

Drodzy rodzice !!!

DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA

Kuchnia Szkoły Podstawowej w Kurowie została zaopatrzona w piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu możemy przyrządzać zdrowe i pyszne posiłki. Serwujemy  dania przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu i soli z zachowaniem wszystkich niezbędnych witamin i składników mineralnych. Dania przyrządzane w piecu konwekcyjno-parowym zachowują swój naturalny żywy kolor i nie zmniejszają swojej objętości przez co jedzenie jest soczyste i zdrowe.

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

19.02.2024

Poniedziałek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao na mleku (7), mandarynka

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa koperkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), łazanki
z kapustą mieszaną i kiełbaską (1,3)
lemoniada cytrynowa

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

20.02.2024

Wtorek

Bułka grahamka z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ser żółty, papryka, kawa inka na mleku, jabłko

 (Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa pomidorowa z ryżem (7,9), schab pieczony
w piecu konwekcyjnym, sos chrzanowy (7), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z porem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

21.02.2024

Środa

Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek ze szczypiorkiem (7), herbata
z cytryną, gruszka

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Barszcz ukraiński (1,7,9), pieczywo mieszane (1), pierogi z mięsem i cebulką (1,3), surówka z kapusty pekińskiej
z pomidorem, ogórkiem zielonym i kukurydzą, kompot owocowy

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

22.02.2024

Czwartek

Bułka maślana z masłem (1,7), serek Danio (7), herbata z cytryną, mus owocowy

 (Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa kalafiorowa (7,9), pieczywo mieszane (1), gulasz
z szynki wieprzowej, kasza pęczak (1), ogórek kiszony, kompot owocowy

 (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

23.02.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek konserwowy, herbata owocowa, banan

 (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Barszcz biały z jajkiem (3,7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk smażony w piecu konwekcyjnym (4)
z warzywami, ziemniaki,  kompot owocowy

(Kcal 619,47)(B 36,3)(T 21,45)(W 59,41)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu lutym wynoszą:

śniadania 14 x 3,50 = 49,00 zł

obiady     14 x 5,00 = 70,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Licznik odwiedzin

2590671
DzisiajDzisiaj1169
WczorajWczoraj1553
W tym tygodniuW tym tygodniu5473
W tym miesiącuW tym miesiącu35490
RazemRazem2590671
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png