- Szczegóły
- Agata Czajkowska
- Kategoria: Jadłospis
- Odsłony: 404
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
18.03.2024 Poniedziałek |
Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, ser żółty tarty (7), papryka kolorowa, kluseczki lane na mleku (1,7), jabłko (Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9) |
Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z ananasem i kolorową papryką (7), makaron warzywny (1), kompot owocowy, jabłko (Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33) |
|
19.03.2024 Wtorek |
Bułeczka maślana z masełkiem (1,7), serek Danio (7), dżem truskawkowy, kasza manna (Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32) |
Zupa wiejska z ziemniakami i makaronem muszelki zabielana śmietaną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), kotlet drobiowy panierowany (1,3), smażony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, zasmażana marchewka z groszkiem, kompot owocowy (Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79) |
|
20.03.2024 Środa |
Pieczywo mieszane z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, talerzyk warzyw (sałata, pomidor, szczypiorek), kawa inka na mleku (1,7) gruszka (Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32) |
Barszcz ukraiński z kapustą białą i grochem zabielany śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), naleśniki z białym serem i bitą śmietaną (1,3,7), kompot owocowy (Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07) |
|
21.03.2024 Czwartek |
Bułeczka wieloziarnista (Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32) |
Zupa brokułowa zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), schab pieczony w piecu konwekcyjnym, sos śmietanowo – chrzanowy (7), ziemniaki, zasmażane buraczki, kompot owocowy (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34) |
|
22.03.2024 Piątek |
Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), ser żółty (7), talerzyk warzyw (rzodkiewka, ogórek zielony, papryka), kakao na mleku (7), mandarynka (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3) |
Zupa ziemniaczana z kolorową fasolką szparagową zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk panierowany (1,3,4) smażony w piecu konwekcyjnym, kasza bulgur (1), surówka wiosenna z białej kapusty, pora, kolorowej papryki, ogórka konserwowego i koperku z olejem, kompot owocowy (Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26) |
|
|
|||
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – łubin i produkty pochodne |
|
Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:
śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł
obiady 19 x 5,00 = 95,00 zł
Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005
Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019