ZASADY ORGANIZACJI PRACY STOŁÓWKI SZKOLNEJ
W CZASIE PANDEMII
Posiłki wydawane są zmianowo zgodnie z harmonogramem opracowanym w porozumieniu z Dyrektorem Szkoły, na podstawie zgłoszonej liczby dzieci, korzystających z żywienia w szkole.
- Uczniowie przyprowadzani są na stołówkę przez wyznaczonego pracownika Szkoły w grupie odpowiadającej liczbie miejsc w stołówce, przygotowanych do bezpiecznego spożywania posiłków.
- Uczniowie zobowiązani są pojedynczo odbierać wydawane posiłki.
W trakcie oczekiwania na wydanie posiłku uczniowie zachowują bezpieczny dystans, ustawiając się w jednej kolejce.
- Zakazuje się nadmiernego poruszania się dzieci w stołówce.
Po wyjściu każdej grupy ze stołówki pracownicy personelu kuchennego oraz intendent przeprowadzają czyszczenie blatów stołów, poręczy krzeseł, klamek itp. oraz wietrzą stołówkę w miarę możliwości.