Jadłospis
images/n1.png

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

09.03.2020

poniedziałek

Bułka z masłem(1,7), ser żółty(7), pomidor, herbata
(Kcal 221,67)(B 6,84)
(T 15,28) (W 14,91)

Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką(9,1), pieczywo mieszane(1), ryż ze śmietaną
i jabłkami prażonymi(7)
, kompot owocowy

,

(Kcal 619,5)(B 24,44)(T 19,4)(W 87,9)

10.03.2020

wtorek

Chleb żytni z masłem(1,7), wędlina, ogórek świeży, kawa Inka(7,1)

(Kal 291,33)(B 11,66)

(T 14,99)(W 22,97)

Żurek z jajkiem i kiełbasą(3,1,7), pieczywo mieszane(1), kotlet mielony(3,1), ziemniaki, surówka z kapusty białej z olejem, kompot owocowy
(Kcal 904,7)(B 37,7)(T 8,69)(W 88,81)

11.03.2020

środa

Bułka z masłem(1,7), i dżemem, zupa mleczna
z makaronem(7,1)
(Kcal 162,3)(B 3,2)
(T 9,8) (W 11,2)

Barszcz ukraiński(9,10), pieczywo mieszane(1), kopytka z surówką z kapusty pekińskiej, kompot owocowy, owoce

 

(Kcal 587,2)(B 26,03)(T 21,7)(W 90,43)

12.03.2020

czwartek

Chleb z masłem(1,7), szyneczka wieprzowa, rzodkiewka, kakao(7)

(Kcal 232,4 )(B 11,66)

(T 14,99)(W 22,97)

Zupa jarzynowa z zielonym koperkiem(9), pieczywo mieszane(1), gulasz z szynki wieprzowej(3,1) z kaszą pęczak, ogórek konserwowy, kompot owocowy

(Kcal 630,89)(B 30,81)(T 19,25)(W 96,65)

13.03.2020

piątek

Bułka z masłem (1,7),
twarożek ze szczypiorkiem(7),
herbata
(Kcal 232,4(B 6,77)
(T 15,63) (W 16,19)

Krupnik z kaszą i grochem(9), pieczywo mieszane(1), morszczuk smażony(3,4,1)
w warzywach,
kompot owocowy

 

(Kcal 692,8)(B 32,82)(T 20,78)(W 105,2)

 

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

Opłata za miesiąc marzec wynosi 22 x 3,50 = 77.00 złotych