Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

07.04.2025

Poniedziałek

Płatki musli na mleku, bułeczka grahamka z masełkiem, filet z indyka, bukiet warzyw (sałata, pomidor, szczypiorek), mandarynka

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa fasolowa z majerankiem na wywarze mięsno – warzywnym, pieczywo mieszane, makaron świderki z białym serem i okrasą,
herbata owocowa z cytryną, 
mandarynka

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

08.04.2025

Wtorek

Bułeczka wrocławska z masełkiem, ser żółty, bukiet warzyw (roszponka, kolorowa papryka, ogórek zielony), herbata z cytryną, Danio waniliowe

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Zupa jarzynowa z zielonym koperkiem
na wywarze mięsno –
warzywnym, zabielana śmietaną, pieczywo mieszane, pulpety wieprzowe zapiekane z piecu, sos pomidorowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, jaja

09.04.2025

Środa

Pieczywo mieszane (chlebek pszenny i razowy), masełko, 
paróweczki z szynki na gorąco, ketchup, herbata owocowa, jabłko

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Rosół z makaronem nitka cięta, świeżym koprem
i zieloną pietruszką na wywarze mięsno – warzywnym, udziec drobiowy zapiekany w piecu, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i majonezem, lemoniada cytrynowa

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
jaja, gorczyca

10.04.2025

Czwartek

Rogalik z makiem, masełko, pasta twarogowa wiosenna z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i koperkiem, sałata rzymska, pomidorki cherry, herbata
z cytryną, soczek Tymbark

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami
na wywarze mięsno – warzywnym, zabielany śmietaną, pieczywo mieszane, kluski leniwe
w bułce tartej z masełkiem,
kompot z jabłek z cynamonem

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, jaja

11.04.2025

Piątek

Kasza manna na mleku, bułeczka maślana z masełkiem, dżem truskawkowy 100%,
krem orzechowy,
banan

Alergeny: zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne,
orzechy ziemne

Krupnik z pęczakiem i grochem na wywarze mięsno – warzywnym, pieczywo mieszane, panierowany filet z miruny smażony w piecu, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,
kompot owocowy

Alergeny: seler, zboża zawierające gluten,
mleko i produkty pochodne, jaja, ryby

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – dwutlenek siarki

13 – łubin

14 -   mięczaki, małże

Licznik odwiedzin

3219041
DzisiajDzisiaj896
WczorajWczoraj746
W tym tygodniuW tym tygodniu896
W tym miesiącuW tym miesiącu43340
RazemRazem3219041
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png