Jadłospis
images/n1.png

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

17.02.2020

poniedziałek

Bułka z masłem(1,7), wędlina , ogórek, kawa Inka(7)
(Kcal 221,67)(B 6,84)
(T 15,28) (W 14,91)

Zupa kalafiorowa(9), pieczywo mieszane(1), jajko w sosie chrzanowym(7,1,3), ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot owocowy,

 

(Kcal 921,7)(B 24,11)(T 47,4)(W 88,77)

18.02.2020

wtorek

Chleb żytni z masłem(1,7), szynka wieprzowa, pomidor,

ser żółty(7), herbata

(Kal 291,33)(B 11,66)

(T 14,99)(W 22,97)

Zupa ziemniaczana z kluseczkami(1,7), kotlet mielony(1,3), ziemniaki, surówka
z kapusty białej z olejem, kompot owocowy


(Kcal 884,4)(B 36,3)(T 8,79)(W 29,27)

19.02.2020

środa

Bułka z masłem(1,7), pasta jajeczna(3,7) z koperkiem


(Kcal 232,7)(B 6,77)
(T 15,63) (W 16,19)

Zupa ogórkowa(9,7), pieczywo mieszane(1), naleśniki
z serem i śmietaną(1,7),
kompot owocowy

 

(Kcal 658,12)(B 19,3)(T 25,7)(W 90,43)

20.02.2020

czwartek

Chleb z masłem(1,7), polędwica wieprzowa, ogórek,ser żółty(7), herbata

(Kcal 232,4 )(B 11,66)

(T 14,99)(W 22,97)

Zupa z zielonego groszku(9,7), pieczywo mieszane(1), gulasz z kaszą gryczaną(1,9), ogórek kiszony, kompot owocowy

 

(Kcal 606,3)(B 15,18)(T 10,03)(W 65,4)

21.02.2020

piątek

Bułka z masłem (1,7),
i dżemem niskosłodzonym, płatki owsiane na mleku(1,7),
(Kcal 232,4(B 6,77)
(T 15,63) (W 16,19)

Barszcz czerwony z jajkiem(9,3), pieczywo mieszane(1), morszczuk smażony(4,3,1), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z olejem, kompot owocowy

 

(Kcal 741,4)(B 32,35)(T 14,49)(W 93,94)

 

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne