Jadłospis
images/logo1.jpg

DATA

OBIAD

04.03.2019

poniedziałek

 

Zupa ogórkowa(9) z zieloną pietruszką, pieczywo mieszane(1), ryż ze śmietaną i jabłkami(7), kompot owocowy,owoce

(Kcal 619,47)(B 36,3)(T 21,45)(W 112,72)

05.03.2019

wtorek

 

Zupa pieczarkowa z kluseczkami(9), kotlety mielone(3,1), ziemniaki, surówka
z kapusty białej z marchwią, jabłkiem z olejem,
kompot porzeczkowy

(Kcal 772,0)(B 25,75)(T 50,2)(W 115,19)

06.03.2019

środa

Krupnik z kaszą jęczmienną(9), pieczywo mieszane(1), śledż w oleju(4), ziemniaki,surówka
z kapusty pekińskiej z ogórkiem i szczypiorkiem
ze śmietaną(7),
napój miętowy z cytryną

(Kcal 544,22),(B 28,51),(T 9,42),(W 119,17)

07.03.2019

czwartek

Rosół z makaronem(9,1), udko, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka
z majonezem(7), kompot owocowy

(Kcal 877,72)(B 62,45)(T 20,69)(W 89,27)

08.03.2019

piątek

Zupa ziemniaczana z pomidorami(9), pieczywo mieszane(1), pierogi ruskie z cebulką(1,3,7), surówka z kapust mieszanych i warzyw z olejem, kompot owocowy

(Kcal 682,23)(B 23,11)(T 20,63)(W 106,21)

 

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

Opłata w miesiącu marcu wynosi 21 x 3.00 = 63.00