Jadłospis
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

06.05.2024

Poniedziałek

Bułeczka wrocławska krojona
z
masełkiem (1,7), mielonka królewska, ogórek kiszony, płatki ryżowe na mleku (7), banan

(Kcal 323,82)(B 10,84)(T 16,84)(W 27,61)

Zupa ziemniaczana z zielonym koperkiem, zabielana śmietana (7,9), pieczywo mieszane (1), spaghetti bolognese z mięsem mielonym (1), kompot owocowy

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

07.05.2024

Wtorek

Bułeczka grahamka krojona 
z masełkiem (1,7), mielonka królewska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, Gratka

(Kcal 327,34)(B 12,89)(T 19,65)(W 24,83)

Zupa ziemniaczana z makaronem zacierka, zabielana śmietaną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), schab pieczony w piecu konwekcyjnym, sos żurawinowo – chrzanowy (7), ziemniaki, surówka z białej kapusty z kolorową papryką, porem i olejem, kompot owocowy

(Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

08.05.2024

Środa

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), pasta z tuńczyka z jajkiem, szczypiorkiem i majonezem (3,4), herbatka z cytryną, pomarańcza

(Kcal 224,49)(B 1,46)(T 14,03)(W 13,95)

Zupa wiosenna z zieloną pietruszką, zabielana śmietana (7,9), pieczywo mieszane (1), kluski śląskie z mięsem (1,3) z okrasą 
ze słoninki i cebulki, surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i majonezem (3,10), kompot owocowy

(Kcal 696,13)(B 28,00)(T 24,58)(W 112,28)

09.05.2024

Czwartek

Pieczywo mieszane (chlebek pszenny i razowy) (1,7), ser żółty (7), kolorowa papryka, ogórek zielony, kawa Inka na mleku (1,7), jabłko

(Kcal 258,47)(B 8,13)(T 19,19)(W 15,53)

Rosół z natką pietruszki, świeżym koperkiem i makaronem (1,9), udziec drobiowy pieczony
w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, ogórek zielony ze śmietaną (7), kompot owocowy

(Kcal 876,79)(B 61,99)(T 20,31)(W 87,49)

10.05.2024

Piątek

Bułeczka maślana z masełkiem (1,7), dżem truskawkowy, płatki miodowe na mleku (1,7), soczek Tymbark

(Kcal 321,09)(B 7,44)(T 15,99)(W 36,16)

Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem, zabielana śmietaną (7,9), morszczuk panierowany (1,3,4), smażony w piecu konwekcyjnym, sos pomidorowy (1,7), kasza pęczak (1), sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem 
w sosie ziołowym, kompot owocowy

(Kcal 884,40)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu maju wynoszą:

śniadania 15 x 3,50 = 52,50 zł

obiady     15 x 5,00 = 75,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Licznik odwiedzin

2661069
DzisiajDzisiaj1159
WczorajWczoraj2205
W tym tygodniuW tym tygodniu9742
W tym miesiącuW tym miesiącu29381
RazemRazem2661069
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png