UCZNIOWIE
      Dziennik
   Zastępstwa
images/n1.png

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

18.03.2024

Poniedziałek

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, ser żółty tarty (7), papryka kolorowa, kluseczki lane na mleku (1,7), jabłko

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), pierś z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z ananasem i kolorową papryką (7), makaron warzywny (1), kompot owocowy, jabłko

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

19.03.2024

Wtorek

Bułeczka maślana z masełkiem (1,7), serek Danio (7), dżem truskawkowy, kasza manna
na mleku (1,7),
rodzynki, banan

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa wiejska z ziemniakami i makaronem muszelki zabielana śmietaną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), kotlet drobiowy panierowany (1,3), smażony w piecu konwekcyjnym, ziemniaki, zasmażana marchewka z groszkiem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

20.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane z masełkiem (1,7), polędwica sopocka, talerzyk warzyw (sałata, pomidor, szczypiorek), kawa inka na mleku (1,7) gruszka

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Barszcz ukraiński z kapustą białą i grochem zabielany śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), naleśniki z białym serem i bitą śmietaną (1,3,7), kompot owocowy

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

21.03.2024

Czwartek

Bułeczka wieloziarnista
z masełkiem (1,7), wiosenna pasta kanapkowa (3,7) (jajko, ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, koperek, majonez),
herbata
z cytryną, jabłko

(Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa brokułowa zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), schab pieczony w piecu konwekcyjnym, sos śmietanowo – chrzanowy (7), ziemniaki, zasmażane buraczki, kompot owocowy

(Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

22.03.2024

Piątek

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), ser żółty (7), talerzyk warzyw (rzodkiewka, ogórek zielony, papryka), kakao na mleku (7), mandarynka

(Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa ziemniaczana z kolorową fasolką szparagową zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk panierowany (1,3,4) smażony w piecu konwekcyjnym, kasza bulgur (1), surówka wiosenna z białej kapusty, pora, kolorowej papryki, ogórka konserwowego i koperku z olejem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:

śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł

obiady     19 x 5,00 = 95,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

26.02.2024

Poniedziałek

Bułka wrocławska z masłem (1,7),
filecik drobiowy, pomidor, szczypiorek,
kakao na mleku (7), jabłko

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa wiejska z kluseczkami (1,9), pieczywo mieszane (1), fasolka po bretońsku, kompot owocowy, jabłko

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

27.02.2024

Wtorek

Bułka grahamka z masłem (1,7),
ser żółty (7), papryka kolorowa, herbata owocowa, chrupki kukurydziane

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa prezydencka (7,9), pieczywo mieszane (1),
kotlet drobiowy z pieca konwekcyjnego (1,3),
ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i śmietaną (7),
kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

28.02.2024

Środa

Bułka wrocławska z masłem (1,7),
filecik drobiowy, papryka, płatki miodowe 
na mleku (1,7), banan

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa brokułowa (7,9), pieczywo mieszane (1),
kurczak w sosie słodko – kwaśnym z papryką i ananasem (7),
ryż, kompot owocowy

 (Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

29.02.2024

Czwartek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), paróweczki drobiowe „smakusie”, ketchup, herbata z cytryną, Gratka

(Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa zarzutka z kiszoną kapustą (9), pieczywo mieszane (1), pulpety wieprzowe z pieca konwekcyjnego w sosie pomidorowym (3,7), ziemniaki, ogórek kiszony,
kompot owocowy

(Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

01.03.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem (1,7),
pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3),
herbata z cytryną, soczek Tymbark

 (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa fasolkowa (7,9), pieczywo mieszane (1),
morszczuk smażony (1,3,4),
ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:

śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł

obiady     19 x 5,00 = 95,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

11.03.2024

Poniedziałek

Pieczywo mieszane z masełkiem (1,7), polędwiczka drobiowa, talerzyk warzyw (papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek zielony), zupa mleczna z płatkami musli (1,7), jabłko

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną (1,9), pieczywo mieszane (1), ryż
z prażonymi jabłkami i bitą śmietaną (1,7),
kompot owocowy

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

12.03.2024

Wtorek

Bułeczka kajzerka z masełkiem (1,7), twarożek ze szczypiorkiem
i rzodkiewką (7),
herbata
z cytryną i miodem, mus owocowy

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), strogonow z szynki wieprzowej z papryką
i natką pietruszki, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

13.03.2024

Środa

Pieczywo mieszane z masełkiem (1,7), paróweczki z szynki, ketchup, herbata owocowa, serek Danio

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną zabielana śmietaną (7,9), pieczywo mieszane (1), kopytka z sosem pieczarkowym (1,3), surówka z kiszonej kapusty, lemoniada cytrynowa

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

14.03.2024

Czwartek

Bułeczka wieloziarnista
z masełkiem (1,7),
polędwiczka drobiowa, talerzyk warzyw (ogórek zielony, rzodkiewka), kasza manna na mleku (1,7), jabłko

(Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną (1), pieczywo mieszane (1), gulasz z szynki wieprzowej, ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot owocowy

(Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

15.03.2024

Piątek

Bułka grahamka z masełkiem (1,7), jajko na twardo (3), talerzyk warzyw(sałata,pomidor,szczypiorek), kakao na mleku (7), banan

(Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa ziemniaczana z makaronem zacierka zabielana śmietaną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk duszony w piecu konwekcyjnym w sosie śmietanowo – koperkowym (4,7), ziemniaki, surówka różowa
z kapusty mieszanej (biała i czerwona) z porem
i olejem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:

śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł

obiady     19 x 5,00 = 95,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Drodzy rodzice !!!

DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA

Kuchnia Szkoły Podstawowej w Kurowie została zaopatrzona w piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu możemy przyrządzać zdrowe i pyszne posiłki. Serwujemy  dania przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu i soli z zachowaniem wszystkich niezbędnych witamin i składników mineralnych. Dania przyrządzane w piecu konwekcyjno-parowym zachowują swój naturalny żywy kolor i nie zmniejszają swojej objętości przez co jedzenie jest soczyste i zdrowe.

 

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

19.02.2024

Poniedziałek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao na mleku (7), mandarynka

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa koperkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), łazanki
z kapustą mieszaną i kiełbaską (1,3)
lemoniada cytrynowa

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

20.02.2024

Wtorek

Bułka grahamka z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ser żółty, papryka, kawa inka na mleku, jabłko

 (Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa pomidorowa z ryżem (7,9), schab pieczony
w piecu konwekcyjnym, sos chrzanowy (7), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z porem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

21.02.2024

Środa

Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek ze szczypiorkiem (7), herbata
z cytryną, gruszka

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Barszcz ukraiński (1,7,9), pieczywo mieszane (1), pierogi z mięsem i cebulką (1,3), surówka z kapusty pekińskiej
z pomidorem, ogórkiem zielonym i kukurydzą, kompot owocowy

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

22.02.2024

Czwartek

Bułka maślana z masłem (1,7), serek Danio (7), herbata z cytryną, mus owocowy

 (Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa kalafiorowa (7,9), pieczywo mieszane (1), gulasz
z szynki wieprzowej, kasza pęczak (1), ogórek kiszony, kompot owocowy

 (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

23.02.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek konserwowy, herbata owocowa, banan

 (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Barszcz biały z jajkiem (3,7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk smażony w piecu konwekcyjnym (4)
z warzywami, ziemniaki,  kompot owocowy

(Kcal 619,47)(B 36,3)(T 21,45)(W 59,41)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu lutym wynoszą:

śniadania 14 x 3,50 = 49,00 zł

obiady     14 x 5,00 = 70,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

04.03.2024

Poniedziałek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), polędwica sopocka, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao na mleku (7), gruszka

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa grochowa (1,9), pieczywo mieszane (1), kluski
z białym serem i słoninką (1,7),
kompot owocowy, mus

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

05.03.2024

Wtorek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), dżem truskawkowy, płatki czekoladowe
na mleku (1,7),
jabłko

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Krupnik ryżowy (9), pieczywo mieszane (1), nuggetsy drobiowe z sezamem i sosem czosnkowym (1,3,7,11), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z porem i olejem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

06.03.2024

Środa

Bułka grahamka z masłem (1,7), polędwica sopocka, sałata, pomidor, herbata z cytryną, Gratka

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa koperkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), bigos
z białej kapusty z kiełbaską, kompot owocowy

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

07.03.2024

Czwartek

Bułka maślana z masłem (1,7), serek Danio (7), herbata owocowa, banan

(Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Rosół z makaronem (1,3,7), udko, ziemniaki, surówka
z kapusty pekińskiej z koprem, ogórkiem zielonym i śmietaną, kompot owocowy

 (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

08.03.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem (1,7),
ser żółty (7),
kolorowa papryka, herbata
z cytryną, mus owocowy

 (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9), morszczuk smażony (1,3,4), ziemniaki, surówka z białej kapusty
z jabłkiem, marchewką i majonezem, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 22,27)(W 76,26)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu marcu wynoszą:

śniadania 19 x 3,50 = 66,50 zł

obiady     19 x 5,00 = 95,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

JADŁOSPIS

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

12.02.2024

Poniedziałek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, kakao na mleku (7), jabłko

(Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9)

Zupa pieczarkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), spaghetti z mięsem mielonym (1), kompot owocowy

(Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33)

13.02.2024

Wtorek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), paróweczki z ketchupem, herbata 
z cytryną, Gratka

(Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa jarzynowa (7,9), pieczywo mieszane (1), potrawka
z kurczaka (1,7),
ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy

(Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79)

14.02.2024

Środa

Bułka wrocławska z masłem (1,7), dżem truskawkowy, płatki kukurydziane
na mleku (1,7),
banan

(Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32)

Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk smażony (1,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy, jabłko

(Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07)

15.02.2024

Czwartek

Bułka wrocławska z masłem (1,7), polędwica sopocka, ogórek konserwowy, kawa inka na mleku (7), jabłko

 (Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32)

Zupa wiejska z kluseczkami (1,3,9), pieczywo mieszane (1), kotlet mielony (3), ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy

 (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34)

16.02.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem (1,7), ser żółty (7), papryka, rzodkiewka, herbata
z cytryną, mus owocowy

(Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3)

Zupa ogórkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), ryż
z prażonymi jabłkami i bitą śmietaną (1,7),
kompot owocowy

(Kcal 619,47)(B 36,3)(T 21,45)(W 59,41)

LEGENDA

ALERGENÓW

1 – zboża zawierające gluten

3 – jaja i produkty pochodne

4 – ryby i produkty pochodne

5 – orzechy ziemne i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

7 – mleko i produkty pochodne

8 – orzechy, migdały

9 – seler i produkty pochodne

10 – gorczyca

11 – nasiona sezamu

12 – łubin i produkty pochodne

       

Opłaty za wyżywienie w miesiącu lutym wynoszą:

śniadania 14 x 3,50 = 49,00 zł

obiady     14 x 5,00 = 70,00 zł

Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005

Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019

Licznik odwiedzin

2626892
DzisiajDzisiaj1289
WczorajWczoraj1782
W tym tygodniuW tym tygodniu9082
W tym miesiącuW tym miesiącu33000
RazemRazem2626892
Zalogowani 0

Deklaracja dostępności.

deklaracja dostepnosci

logo png