DATA |
OBIAD |
|
20.05.2019 poniedziałek |
Zupa ogórkowa z ryżem(9,1)z zieloną pietruszką,(pieczywo mieszane(1), sos pieczarkowy(7,9)z ziemniakami, pomidor, kompot z rabarbaru, owoc (Kcal 478,14)(B 14,77)(T 9,74 )(W 88,66) |
|
21.05.2019 wtorek |
Zupa koperkowa(9), pieczywo mieszane(1), kotlety mielone (9,3,1), ziemniaki, sałata ze śmietaną (7), kompot porzeczkowo - śliwkowy (Kcal 867,4 )(B 28,49 )(T 52,25)(W 120,29) |
|
22.05.2019 środa |
Zupa kalafiorowo – brokułowa(9,7) z zieloną pietruszką, pieczywo mieszane(1), pierogi z mięsem(9), surówka z kapusty pekińskiej z olejem, napój miętowy (Kcal 518,43),(B 27,28),(T 27,56),(W 131,31) |
|
23.05.2019 czwartek |
Rosół z makaronem(9) z zieloną pietruszką, udko, ziemniaki posypane koperkiem, ogórek ze śmietaną(7), kompot owocowy (Kcal 880)(B 65,75)(T 23,81)(W 85,53) |
|
24.05.2019 piątek |
Zupa ziemniaczana z pomidorami(9),morszczuk smażony(1,39), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy (Kcal 698,71)(B 30,51)(T 7,97)(W 92,42) |
|
|
||
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – łubin i produkty pochodne |
jadłospis 20.05.2019 - 24.05.2019
- Szczegóły
- Bożena Ochal
- Kategoria: Jadłospis
- Odsłony: 1072