Drodzy rodzice !!!
DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA
Kuchnia Szkoły Podstawowej w Kurowie została zaopatrzona w piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu możemy przyrządzać zdrowe i pyszne posiłki. Serwujemy dania przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu i soli z zachowaniem wszystkich niezbędnych witamin i składników mineralnych. Dania przyrządzane w piecu konwekcyjno-parowym zachowują swój naturalny żywy kolor i nie zmniejszają swojej objętości przez co jedzenie jest soczyste i zdrowe.
JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
19.02.2024 Poniedziałek |
Bułka wrocławska z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao na mleku (7), mandarynka (Kcal 232,8)(B 11,66)(T 14,9)(W 22,9) |
Zupa koperkowa (7,9), pieczywo mieszane (1), łazanki (Kcal 495,31)(B 29,27)(T 22,27)(W 53,33) |
|
20.02.2024 Wtorek |
Bułka grahamka z masłem (1,7), pierś gotowana z kurczaka, ser żółty, papryka, kawa inka na mleku, jabłko (Kcal 226,4)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32) |
Zupa pomidorowa z ryżem (7,9), schab pieczony (Kcal 884,4)(B 36,13)(T 8,79)(W 27,79) |
|
21.02.2024 Środa |
Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek ze szczypiorkiem (7), herbata (Kcal 327,48)(B 7,71)(T 17,09)(W 41,32) |
Barszcz ukraiński (1,7,9), pieczywo mieszane (1), pierogi z mięsem i cebulką (1,3), surówka z kapusty pekińskiej (Kcal 796,82)(B 28,92)(T 12,64)(W 67,07) |
|
22.02.2024 Czwartek |
Bułka maślana z masłem (1,7), serek Danio (7), herbata z cytryną, mus owocowy (Kcal 327,4)(B 7,2)(T 17,09)(W 41,32) |
Zupa kalafiorowa (7,9), pieczywo mieszane (1), gulasz (Kcal 811,44)(B 26,15)(T 48,72)(W 86,34) |
|
23.02.2024 Piątek |
Bułka grahamka z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek konserwowy, herbata owocowa, banan (Kcal 211,3)(B 7,2)(T 13,1)( W 18,3) |
Barszcz biały z jajkiem (3,7,9), pieczywo mieszane (1), morszczuk smażony w piecu konwekcyjnym (4) (Kcal 619,47)(B 36,3)(T 21,45)(W 59,41) |
|
|
|||
LEGENDA ALERGENÓW |
1 – zboża zawierające gluten 3 – jaja i produkty pochodne 4 – ryby i produkty pochodne 5 – orzechy ziemne i produkty pochodne 6 – soja i produkty pochodne 7 – mleko i produkty pochodne |
8 – orzechy, migdały 9 – seler i produkty pochodne 10 – gorczyca 11 – nasiona sezamu 12 – łubin i produkty pochodne |
|
Opłaty za wyżywienie w miesiącu lutym wynoszą:
śniadania 14 x 3,50 = 49,00 zł
obiady 14 x 5,00 = 70,00 zł
Konto bankowe 14 8732 0000 0001 9800 2000 0005
Proszę o terminowe wpłaty za żywienie – do 15 dnia każdego miesiąca.
W spawie należności (zaległości lub nadpłaty) proszę o kontakt z intendentem 500148019